Hlavní obsah

Plochodrážní Velká cena ČR se v příštím roce pojede 22. května

PRAHA

Počtrnácté za sebou bude součástí seriálu Grand Prix na ploché dráze také Velká cena České republiky. V Praze na Markétě se mistrovský závod v příštím roce pojede 22. května. O víkendu o tom rozhodl kongres plochodrážní komise mezinárodní motocyklové federace FIM.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Závod Grand Prix se na pražské Markétě pojede i v roce 2010. Již počtrnácté za sebou.

Článek

Grand Prix České republiky nechybí v elitním seriálu už od roku 1997. "Dá se říci, že jsme s termínem spokojeni, vedli jsme o něm dlouhá a nakonec úspěšná jednání. Nechtěli jsme tak brzký termín jako letos, ale také ne závod ve druhé polovině seriálu. Ten, na kterém jsme se dohodli, nám vyhovuje," řekl spolupracovníkovi ČTK ředitel pražské Grand Prix Petr Ondrašík. Letos se úvodní závod MS v Praze jel 25. dubna.

Prestižní seriál má stejně jako v letošním roce 11 závodů. Začne 24. dubna v polském Lešně a ve stejné zemi i vyvrcholí: stejně jako letos se poslední závod pojede v Bydhošti, a to 10. října. Praha bude tentokrát třetí zastávkou.

Ze seznamu pořadatelů vypadla po čtyřech letech GP Lotyšska v Daugavpilsu a po osmi letech GP Slovinska v Kršku. Nahradily je další Velká cena na území Polska, na supermoderním stadiónu v Toruni, druhou novinkou v seriálu bude GP Chorvatska v Goričanu.

Jediným otazníkem pro příští ročník zůstává přidělení čtyř divokých karet. Čeští plochodrážníci si účast v seriálu pro rok 2010 nevybojovali a vzhledem k velkému zájmu z Británie, Dánska a Švédska není šance na přidělení divoké karty reálná. Českého jezdce tak zřejmě fanoušci uvidí pouze v pražském závodě.

Týden po pražské GP se v Plzni uskuteční semifinále mistrovství světa družstev juniorů. V polovině září pak korunují v Mariánských Lázních mistra světa na dlouhé dráze a 2. října v Pardubicích vyvrcholí světový juniorský šampionát.

Termínová listina Grand Prix 2010
24. dubna: GP Evropy (Lešno), 8. května: GP Švédska (Göteborg), 22. května: GP České republiky (Praha), 5. června: GP Dánska (Kodaň), 19. června: GP Polska (Toruň), 10. července: GP Velké Británie (Cardiff), 14. srpna: GP Skandinávie (Malilla), 28. srpna: GP Chorvatska (Goričan), 11. září: Severská GP (Vojens), 25. září: GP Itálie (místo bude určeno), 9. října: Finále GP (Bydhošť).

Reklama

Související témata: