Hlavní obsah

Rossi dal Yamaze ultimátum: Buď já, nebo Lorenzo

PRAHA

Valentino Rossi dal Yamaze ultimátum. Devítinásobný motocyklový mistr světa naznačil svému týmu, že pokud bude preferovat jeho mladšího kolegu Jorge Lorenza, tak odejde. "Yamaha se bude muset pro rok 2011 rozhodnout mezi mnou a Jorgem. Dostal jsem skvělou nabídku od Ducati," uvedl v rozhovoru pro BBC třicetiletý Ital.

Foto: Zainal Abd Halim, Reuters

Motockylista Valentino Rossi oslavuje titul mistra světa ve třídě MotoGP

Článek

"Zatím si nejsem stoprocentně jistý, zda zůstanu u Yamahy," prohlásil v rozhovoru pro stanici BBC Valentino Rossi. "Hodně bude záležet na tom, co se stane v příštím roce. Jaké budu mít výsledky já a jak se bude dařit Jorgemu."

"Důležité bude také to, co bude chtít Yamaha. Myslím si, že se bude muset mezi námi rozhodnout," řekl dále Rossi. Třicetiletý Ital je rozhodnutý, že pokud bude tým preferovat jeho mladšího kolegu a čerstvého vicemistra světa Jorgeho Lorenza, tak z Yamahy odejde.

A dokonce už má jasno, kde by zakotvil. "Dostal jsem skvělou nabídku od Ducati," prozradil Rossi, kterého láká možnost závodit na motorce italské značky. "Byla by to výzva. Líbilo by se mi získat titul šampióna s italskou motorkou. Zatím jsem se ale ještě nerozhodl," přiznal. "S Yamahou mám velmi dobré vztahy. Pokud bude chtít, abych u ní zakončil kariéru, bude to důležité i pro mě," dodal Rossi.

Valentino Rossi má na svém kontě už devět titulů mistra světa. První dva získal s aprilií v obou nižších kubaturách. Zbylých sedm vyhrál v královské MotoGP, z toho tři s hondou a zbylé čtyři s yamahou.

Reklama