Hlavní obsah

Lukáš Dryml je mezi náhradníky pro plochodrážní Grand Prix

PRAHA

Seriálu mistrovství světa na ploché dráze se v příštím roce zúčastní díky stálým divokým kartám Švéd Fredrik Lindgren, Dán Hans Andersen a Britové Chris Harris a Tai Woffinden. Start jim umožnil promotér Grand Prix, britská společnost BSI.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

Čeští jezdci na soupisce účastníků opět chybí, na rozdíl od loňského roku je Lukáš Dryml alespoň mezi kvalifikovanými náhradníky, byť až na posledním místě šestičlenného seznamu.

Lindgren s Andersenem skončili letos v seriálu GP těsně za elitní osmičkou jezdců. Celkově čtrnáctý Harris těsně nepostoupil z finále kvalifikace. Woffinden je považován za obrovský talent.

Přímou účast v seriálu si zajistili mistr světa Jason Crump (Austrálie), Tomasz Gollob (Polsko), Emil Sajfutdinov (Rusko), Greg Hancock (USA), Andreas Jonsson (Švédsko), Nicki Pedersen (Dánsko), Rune Holta (Polsko) a Kenneth Bjerre (Dánsko). Z kvalifikace, kde Lukáš Dryml obsadil dvanácté místo, postoupili Magnus Zetterström (Švédsko), Chris Holder (Austrálie) a Jaroslaw Hampel (Polsko).

Šampionát naopak opustili zkušení Leigh Adams z Austrálie (letos 11.) a Brit Scott Nicholls (15.).

MS začne 24. dubna v polském Lešně. V Praze se pojede třetí díl 22. května a bude to jediný závod, kde se s jistotou objeví český jezdec díky divoké kartě od pořadatele. Jedenáctidílný seriál vyvrcholí 9. října v Bydhošti.

Reklama