Hlavní obsah

Mistrovství ČR na ledové ploché dráze začne až po Novém roce

PRAHA

O víkendu mělo začít mistrovství České republiky na ledové ploché dráze, ale i když v tomto týdnu už mrzne, na rybnících nebude požadovaná minimálně patnácticentimetrová vrstva ledu. Šampionát tak začne až v sobotu 2. ledna na jihočeském rybníku Růžená poblíž Milevska, o den později se pak uskuteční druhý závod v Hamrech na Jezeře mezi Ralskem a Osečnou.

Foto: pro Sport.cz Aleš Suchánek

Ledová plochá dráha v Divišově

Článek

První odložené závody šampionátu v Chocenicích a v Hamrech se pojedou až na konci února.

Po Novém roce se na start postaví sedm českých jezdců v čele s obhájcem titulu Janem Klatovským. Jejich soupeři by pak mělo být devět zahraničních plochodrážníků z Rakouska, Německa, Nizozemska a Polska. Největší událostí úvodního závodu v Růžené by měl být start v posledních dvou letech třetího muže světového šampionátu Rakušana Frankyho Zorna.

"Podařilo se nám ho přesvědčit ke startu alespoň v Růžené. Zorn má nesmírně nabitý program, a tak nemůže jet celý seriál, přesto však ho na startu chceme, aby měly naše hvězdy pořádného soupeře," řekl šéf úvodního závodu Miroslav Topinka, bratr špičkového plošináře Tomáše Topinky.

Pro jezdce bude závod jednou z posledních příprav na mistrovství světa, které začne o týden později. V kvalifikačních bojích bude o postup usilovat minimálně 12 plošinářů ze startovní listiny českého šampionátu.

Reklama