Hlavní obsah

Zraněný motocyklový závodník Šembera se vrátil na Vánoce domů

BRNO

Čtvrt roku po nešťastné havárii při exhibičním závodě pitbiků se vrátil na vánoční svátky domů k rodičům do Brna motocyklový závodník Lukáš Šembera. Po nehodě má sedmnáctiletý mladík ochrnuté dolní končetiny a je při pohybu odkázán na invalidní vozík.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Motocyklový závodník Lukáš Šembera

Článek

Z nemocnice v Praze-Motole, kde strávil poslední dva měsíce a podstoupil několik operací, se vrátil domů v pátek. Zpět bude muset 4. ledna, ale po třídenním kontrolním vyšetření už zahájí rehabilitaci v Kladrubech.

Doma přivítal Šemberu v předstihu nazdobený vánoční stromeček a také smažený řízek s bramborovým salátem. "Nebylo jisté, kdy Lukáše z nemocnice pustí domů. Proto jsme všechno nachystali raději v předstihu. Hlavně jsme všichni rádi, že jsme se po třech měsících opět sešli doma v rodinném kruhu," řekl závodníkův otec Jiří Šembera.

Jeho syn už od té doby stihl navštívit společně s kamarády nákupní centrum Olympia. Právě zde koncem září po pádu z malého motocyklu ochrnul. Na to se už Lukáš snaží nemyslet. "Povykládali jsme si s kamarády a v rychlém občerstvení jsme si dali kuřata. Pochutnal jsem si na nich. Je to něco jiného než nemocniční strava," líčil jezdec.

Stále se drží šance, že jednou bude opět chodit. "Věřím, že to zvládnu," řekl Šembera. Optimismus mu prý dodává skutečnost, že stále cítí brnění v nohou. Jeho boj intenzívně prožívá celá rodina. "Důležitý je jeho optimismus a nezměrná vůle. Nyní je potřeba také hodně trpělivosti a čekání na další zprávy. Je spousta možností, které mohou nastat. To ukáže až budoucnost," dodal závodníkův otec.

Reklama