Hlavní obsah

V domácím motokrosovém šampionátu jsou tři noví pořadatelé

Tři noví pořadatelé Stříbro, Vranov u Brna a Holice jsou v letošním termínovém kalendáři mezinárodního mistrovství Česka v motokrosu. Seriál má stejný model jako v uplynulých letech, na šest individuálních závodů naváže finále družstev.

Foto: Sport.cz

ilustrační foto

Článek

Sezóna začne 18. dubna v Pacově a skončí 17. října v Přerově. Na startu by se měla sejít kvalitní konkurence, neboť pouze květnový závod ve Stříbře koliduje s mistrovstvím světa ve Španělsku.

"Podařilo se nám doladit termíny tak, že zbývající závody domácího šampionátu se vyhnou i mistrovstvím Evropy a mistrovství světa MX3. Dosáhli jsme i dohodu s pořadatelem rakouského mistrovství, že se žádný závod nekříží," řekl majitel pořádající agentury Forsage a hlavní organizátor mistrovství republiky Jan Juřička.

Podle něj by se měla na startu objevit kompletní česká elita, doplněná kvalitní zahraniční konkurencí. "Ve finálovém závodě družstev v Přerově budou na startu i výborní italští a němečtí motokrosaři," dodal Juřička.

Do Vranova u Brna se špičkový motokros vrátí po čtyřleté přestávce. "Mezi dvanácti uchazeči o letošní seriál Vranov nebyl. Kvůli problémům s pozemky vypadl ale Šumperk a na Moravě by tak zůstal pouze Přerov. Proto jsme se domluvili s pořadateli z Vranova, že jim pomůžeme v prázdninovém termínu závod uspořádat," poznamenal Juřička.

Z loňských pořadatelů vedle Šumperku chybí v letošním kalendáři ještě Jinín a Loket.

Reklama