Hlavní obsah

Abraham má za sebou první pád na novém motocyklu

JEREZ

První pád při testování nového motocyklu má za sebou český jezdec Karel Abraham. Z nebezpečně vypadajícího karambolu na okruhu v Jerezu v neděli český jezdec vyvázl bez zranění a po opravě stroje se ještě mohl vrátit na trať.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham při Velké ceně Portugalska v Estorilu. (ilustrační foto)

Článek

"Motocykl jsem poprvé pokřtil, ale s tím se nic dělat nedalo. V zatáčce jsem předjížděl vnějškem Webba se stopětadvacítkou a on to nečekaně stočil a vytlačil mne z ideální stopy," uvedl Abraham v tiskové zprávě k pádu během druhých oficiálních testů na novou sezónu mistrovství světa, které provází déšť. "Bohužel trať byla ještě vlhká a ujelo mi přední kolo. V rychlosti 180 km/h nic příjemného, ale hlavně, že se mi nic nestalo," řekl brněnský jezdec.

Na jeho stroji se prodřel kryt motoru a olej vytekl na dráhu. "Bylo to ale mimo ideální stopu, takže se testovalo bez většího přerušení," uvedl Abraham, který měl v tu chvíli na kontě šestý nejlepší čas v nové třídě Moto2. Zatímco v sobotu odjel jen devět kol, dnes jich navzdory pádu absolvoval 43.

"Po pádu to chvíli vypadalo, že to pro mne v neděli skončilo. Dodavatel motorů Honda 600 najednou nevěděl, co má dělat. Váhal, jestli začít opravovat, nebo nám dát nový motor. Nakonec jsme dostali nový motor a mechanici výměnu zvládli za hodinu a půl," prohlásil Abraham, jenž nakonec obsadil v dnešním programu 25. místo se ztrátou téměř dvou sekund na nejrychlejšího Španěla Toniho Eliase.

Reklama