Hlavní obsah

Freestylová elita předvede show na Brněnském výstavišti

Elita evropských freestylistů doplněná Alastairem Sayerem z Botswany se představí v sobotu na Brněnském výstavišti. V pavilonu V budou diváky bavit svými skoky i domácí esa Petr Pilát a Libor Podmol, který má za sebou zimní přípravu v USA.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Petr Pilát se představí i na Brněnském výstavišti.

Článek

"Když se tihle dva potkají na jedné akci, tak spolu hodně soutěží a skoky pořádně vyhrotí," uvedl na dnešní tiskové konferenci duchovní otec akce Petr Kuchař, který navrhl v hale i rozložení překážek.

Naposledy se představili freestylisté v Brně v rámci halového motokrosu v Rondu a Kuchař tehdy při saltu nazad s motocyklem backflip jen o několik centimetrů minul stropní příčky. "Jsem rád, že už jsme z Ronda pryč. Tam už bych neskákal. Prostory v pavilonu V nám dovolí maximální freestyle s dlouhými a vysokými skoky. Diváci uvidí triky a salta všeho druhu," řekl Kuchař, který v únoru vystupoval s motocyklovými kaskadéry v Pekingu.

Na velké ploše v pavilonu V nebudou jen skoky pro klasický freestyle park, ale po obvodu také motokrosová trať, na níž se bude závodit v soutěži Speed and Style. Tato soutěž, jejíž kolébkou je USA, bude mít v České republice premiéru. Jedná se o závod dvojic na trati se začleněnými freestylovými rampami a několika superkrosovými prvky. Freestyle hodnotí průběžně tříčlenná porota, o výsledku rozhoduje nejen styl, ale také kdo projede první cílem.

Ve startovním poli se představí i další čeští jezdci Martin Koreň, Ondřej Záruba, Zdeněk Fusek, Slovák Braňo Nikš, Němec Lukas Weis a Italové Jader Toninelli a Emanuel Angius. Ten na rozdíl od svých kolegů nesedlá upravený motokrosový stroj, ale trialový speciál. Atraktivní podívanou slibuje Jam Train, při němž freestylisté skáčou v rychlém sledu za sebou v takzvaném vláčku.

"Budu se snažit, aby byl program kvalitní. Také si zaskáču, ale nic neslibuji. Na Podmola s Pilátem si už věřit nemohu, spíše vidím svoji šanci v soutěži Speed and Style," uvedl Kuchař. První programový blok začne ve 13:30 a večerní v 19:00.

Reklama

Související témata: