Hlavní obsah

Motocyklista Abraham zajel při testech v Jerezu třetí nejrychlejší čas

JEREZ

Český motocyklista Karel Abraham se zaskvěl třetím časem při závěrečných oficiálních testech účastníků mistrovství světa v Jezeru. Brněnský jezdec nestačil ve srovnání časů ze tří dnů v kategorii Moto2 jen na Itala Claudia Cortiho a Španěla Toniho Eliase. Svůj nejlepší čas zajel Abraham za slunečného počasí v pondělí.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham

Článek

"Konečně jsem spokojený. Pěkné počasí naštěstí vydrželo až do odpoledních hodin a já se mohl postupně zlepšovat, protože změny v nastavení motocyklu přinesly ovoce," uvedl Abraham.

Dvacetiletý motocyklista měl o víkendu problémy s nastaveným motocyklu RSV, v pondělí už se situace zlepšila. "Hlavně se nám podařilo vyřešit pérování. I tak jsem ale na rovinkách v maximální rychlosti ztrácel. Stále máme co zlepšovat. V prvé řadě půjde o aerodynamiku, abych neztrácel na rovinkách," dodal Abraham.

Peškovi se tolik nedařilo

Oficiálních testů ve Španělsku se zúčastnil i druhý český jezdec v Moto2 Lukáš Pešek, jemuž se tolik nedařilo a v souhrnu všech tří dnů obsadil třicáté místo. Pražský jezdec zajel nejlepší čas v sobotu. Ve třídě do 125 ccm byl Jakub Kornfeil, jemuž se nejvíce dařilo v neděli, devatenáctý.

Reklama