Hlavní obsah

Motokrosař Čepelák touží po obhajobě titulu

PACOV

Obhájce titulu Jiří Čepelák patří k hlavním favoritům úvodního závodu ve třídě MX3-Open v Pacově , kterým tuto neděli odstartuje šestidílný seriál mezinárodního mistrovství Česka v motokrosu. Čepelák ale nebude mít v žádném případě snadnou cestu na stupně vítězů, na stejný výsledek si dělá naděje minimálně šest dalších jezdců.

Foto: Jakub Macháček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Do okruhu hlavních favoritů se řadí rovněž obhájce loňského vítězství v Pacově Martin Žerava, Petr Bartoš, Jan Zaremba, Petr Masařík, Martin Michek a také loňský mistr ve třídě MX2 Martin Kohút, který letos přestoupil do MX3-Open.

Jednatřicetiletý Čepelák má za sebou kvalitní zimní přípravu ve Španělsku v kempu exmistra světa Harryho Evertse. V seriálu mezinárodního mistrovství Itálie skončil jedenáctý a v úvodním podniku švýcarského šampionátu vybojoval sedmé a druhé místo.

 Trať se mu líbí

"Formu mám asi nejlepší za poslední roky, cítím se perfektně. Zvolil jsem dobře začátek přípravy ve Španělsku, kde bylo dobré počasí," uvedl před prvním závodem Čepelák, který se netají cílem obhájit loňský titul. "Trať v Pacově se mi líbí a mému jezdeckému stylu vyhovuje. V prvním závodě se teprve odhalí výkonnost jednotlivých jezdců a kvalita soupeřů," dodal Čepelák.

 Představí se jezdci z pěti zemí

V Pacově obohatí startovní pole i zahraniční jezdci z pěti zemí. O přední příčky s českou elitou by měli bojovat především Rakušané Oswald Reisinger, Manuel Obermair či Maďar János Borka.

Ve třídě MX2 se po Kohútově odchodu otevřela cesta k titulu Františku Smolovi, který loni skončil druhý a od celkového prvenství jej dělily pouhé tři body. "Zatím na tom nejsem s výkonností zcela optimálně, v prvním závodě mistrovství světa MX3 jsem si poranil koleno, ještě se necítím zdravotně zcela nejlépe. Trať v Pacově patří k mým nejoblíbenějším v celém seriálu," tvrdí Smola, jenž považuje za své největší soupeře Jaroslava Kulhavého, Marka Sukupa a Jaromíra Romančíka.

Přírodní hlinitá trať v areálu Pacovský propad měří 1950 metrů a v nejužším místě je široká šest metrů. Od loňska pořadatelé využívají i závlahové zařízení. K prvnímu závodu sezóny se přihlásilo 160 jezdců.

Po závodě v Pacově pokračuje seriál 16. května ve Stříbře, 27. června v Kramolíně, 25. července ve Vranově u Brna, 14. srpna v Kaplicích a poslední závod jednotlivců bude v sobotu 25. září v Holicích. Tečku za seriálem udělá 17. října mistrovství republiky družstev v Přerově.

Reklama