Hlavní obsah

Abraham zajel v tréninku na VC Španělska dvanáctý čas

JEREZ

Karel Abraham zajel dvanáctý čas v prvním tréninku třídy Moto2 na nedělní Velkou cenu Španělska v závodech silničních motocyklů. Na stroji RSV dosáhl o 1,074 sekundy horšího času než nejrychlejší Alex Debón ze Španělska na FTR. Ve vyrovnané výsledkové listině za sebou Abraham nechal i vítěze úvodní katarské Grand Prix Šoju Tomizawu z Japonska.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Tréninkovým jízdám královské třídy MotoGP před Velkou cenu Španělska vévodil Australan Casey Stoner na ducati.

Článek

Lukáš Pešek s moriwaki v pátek obsadil mezi 42 účastníky nové kubatury až 32. místo. Na vítěze tréninku ztratil přes dvě a půl sekundy.

Královské třídě MotoGP vévodil Australan Casey Stoner na ducati, pod čas 1:40 na jedno kolo se dostal ještě Španěl Jorge Lorenzo s yamahou. Jeho týmový kolega, mistr světa a vítěz prvního závodu z Kataru Valentino Rossi zajel i přes zranění z pádu z motokrosového stroje pátý čas.

Ve stopětadvacítkách byl nejrychlejší Španěl Pol Espargaro na derbi. Čech Jakub Kornfeil s aprilií skončil s téměř čtyřsekundovým mankem devatenáctý.

Jerez měl být původně třetím pokračováním MS, ale předchozí japonská GP musela být přeložena na říjen kvůli omezení leteckého provozu způsobenému sopečným popelem z islandského vulkánu Eyjafjallajökull.

Reklama