Hlavní obsah

Před Grand Prix na Markétě vede plochodrážní šampionát Dán Bjerre na českém motocyklu

PRAHA

Po Grand Prix Švédska, která byla druhým dílem plochodrážního mistrovství světa, se značně vyrovnala situace v čele průběžného pořadí. To je před třetím závodem seriálu, jenž se jede v Praze na Markétě v sobotu 22. května, příznivá zpráva pro fanoušky. Dají se totiž očekávat napínavé souboje bez jednoznačného favorita.

Foto: www.matejkus.cz

Plochodrážní jezdec Matěj Kůs pojede na Markétě s dovokou kartou.

Článek

Navíc při závodě na göteborgském stadiónu Ullevi nedošlo k žádnému zranění, takže na Markétě by se měla představit kompletní patnáctka plochodrážních hvězd. Tu v Praze doplní Matěj Kůs, jehož divokou kartu oficiálně potvrdila Mezinárodní motocyklové federace FIM. Z pozice náhradníků budou navíc připraveni do závodu naskočit Luboš Tomíček a Zdeněk Simota.

V Göteborgu se nejvíce dařilo Kennethu Bjerremu, který se po vítězství dostal do čela průběžného pořadí. V dramatickém finále pětadvacetiletý Dán potvrdil, že při svém mládí umí zachovat chladnou hlavu. Ve druhém kole ho totiž připravil o vedení polský veterán Tomasz Gollob, Bjerre mu však předjetí vnější stranou dokázal oplatit. „Stále jsem věřil, že můžu nepříznivou situaci zvrátit. To je důvod, proč tady jsem a proč závodím. Mým snem je stát se letos mistrem světa,“ prohlásil po závodě lídr šampionátu.

„Pro českého diváka je potěšitelné, že vyhrál jezdec na české jawě. V poli elitních jezdců jsou jen dva. Daří se i Polákům, takže se dá očekávat, že se na Markétu sjede větší množství polských příznivců než třeba  před rokem, kdy u nás celý seriál začínal,“ zaprorokoval si Petr Ondrašík, ředitel pražské Grand Prix. Momentálně je prodáno asi tři čtvrtě vstupenek z osmitisícové kapacity břevnovského stadiónku.

GP Švédska, druhý závod MS jednotlivců na ploché dráze
Finále: 1. Bjerre (Dán.), 2. Gollob (Pol.), 2. Jonsson (Švéd.), 4. Hancock (USA).
Průběžné pořadí MS (po 2 z 11 závodů): 1. Bjerre 30, 2. Crump (Austr.) 26, 3. Hampel (Pol.) 24, 4. Gollob 22, 5. Sajfutdinov (Rus.) 22.

Reklama