Hlavní obsah

Poensgenová se vrací, Smrž v MS opět končí

Jen jeden závod seriálu MS silničních motocyklů stačil odjet Jakub Smrž za zraněnou Katju Poensgenovou. Německá jezdkyně týmu Dark Dog Molenaar je už v pořádku a při nadcházející Velké ceně Malajsie osedlá svou hondu sama.

Foto: PRÁVO

Jakub Smrž

Článek

Českobudějovický závodník nahradil Poensgenovou minulý týden ve Velké ceně Pacifiku v japonském Motegi.

"Katja už je v pořádku, takže pojede ona. Takhle to ale bylo dohodnuto již dopředu. Už když jsem odlétal do Japonska, tak jsem měl i zamluvenou i zpáteční letenku," řekl dvacetiletý Smrž.

Při Velké ceně Pacifiku sice nebodoval, spokojenost ale neskrýval ani s osmnáctým místem. "Na motorce jsem seděl po měsíční přestávce. Navíc vše se seběhlo na poslední chvíli, takže nebyla motorka uzpůsobená na mě," vysvětlil.

Nahradí bratra

Smrže nyní čeká závod evropského šampionátu superstocků, v němž nahradí svého mladšího bratra Matěje. Tím pro něj letošní sezóna s největší pravděpodobností skončí. Co bude příští rok, zatím neví.

"Nějaké možnosti jsou, ale mistrovství světa to asi nebude. Vše se ale bude teprve řešit," dodal Smrž, který v letošním MS nasbíral 12 bodů a v průběžném pořadí seriálu je zatím čtyřiadvacátý.

Reklama