Hlavní obsah

Mistrovství Česka na dlouhé ploché dráze vyhrál Němec Tebbe

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Němec Jörg Tebbe zvítězil v Mariánských Lázních na mezinárodním mistrovství Česka na dlouhé ploché dráze. Na jediném českém kilometrovém oválu vyhrál jak všechny kvalifikační jízdy, tak i rozhodující finále. Na stupně vítězů ho doprovodili Češi Josef Franc a Richard Wolff.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Největším soupeřem Tebbeho ve finále byl obhájce titulu Andrew Appleton z Anglie, jenž skvěle odstartoval a skoro polovinu jízdy vedl. Pak však přestal pracovat jeho motocykl a Appleton musel odstoupit.

Na druhé místo se tak překvapivě probojoval český jezdec Franc. Ten dlouhou plochou dráhu absolvoval po několikaleté přestávce, vyhrál vloženou soutěž o nejrychlejší kolo (absolvoval jej s průměrnou rychlostí 132,11 km/h) a v závodě se dokázal vklínit mezi finalisty a účastníky letošního finále mistrovství světa Tebbeho a Wolffa.

Velkým překvapením byla finálová účast dvacetiletého Michaela Hádka, jenž ve své premiéře v této disciplině obsadil pátou pozici. Smůlu měli zkušení Zdeněk Schneiderwind a Pavel Ondrašík, které technické problémy odsunuly do jízd o sedmé, respektive třinácté místo.

Reklama