Hlavní obsah

Pešek zajel v Le Mans v tréninku třináctý čas

LE MANS

Tréninkové jízdy na okruhu v Le Mans zatím z českých jezdců vyšly nejlépe Lukáši Peškovi v třídě Moto2, jenž před nedělní Velkou cenou Francie silničních motocyklů zajel třináctý čas.

Foto: www.pesek52.cz

Lukáš Pešek

Článek

Pešek na moriwaki absolvoval jeden okruh za 1:41,043 a zaostal 1,216 sekundy za nejrychlejším Julesem Cluzelem z Francie. Po dvou umístěních ve čtvrté desítce tak zaznamenal suverénně nejlepší výsledek v dosavadních pátečních trénincích.

"Poprvé jsme se vydali v nastavení motocyklu správným směrem, což nám dodává více klidu pro zítřejší kvalifikaci. Na tu se chceme maximálně zaměřit, a i proto jsem dnes jel celý trénink na jedné sadě gum, abychom pošetřili na závěr kvalifikace," uvedl Pešek v tiskové zprávě týmu Matteoni Racing a pochvaloval si, že i za těchto podmínek dokázal v závěru zrychlit.

Druhý Čech v Moto2 Karel Abraham, jenž po dvou Grand Prix změnil motocykl a poprvé se dnes představil na britském FTR, byl s dvousekundovou ztrátou až třicátý.

Tým stačil nový stroj i přes časovou tíseň po jeho dodání připravit a Abrahamovi posloužil trénink především k seznámení s motocyklem. Najel proto pouze čtrnáct kol. "Dnes jsme především neustále něco upravovali. Od sedátka a stupaček až po spojku a také zkoušeli různá nastavení. Moc jsem toho tedy nenajel, ale o nejlepší čas dnes rozhodně nešlo. Motocykl se mi líbí, jelo se mi s ním dobře a jsem spokojený," uvedl Abraham v tiskové zprávě týmu Cardion AB.

V nejslabší kategorii do 125 ccm zajel šestnáctý čas Jakub Kornfeil, přičemž na nejrychlejšího Španěla Pola Espargara ztratil 3,335 sekundy. V královské MotoGP předvedl nejlepší výkon úřadující mistr světa Valentino Rossi.

Reklama