Hlavní obsah

Čechům se v Mugellu nedaří, nejlepší Pešek byl v tréninku čtyřiadvacátý

Tréninkové jízdy na závod mistrovství světa v Mugellu v pátek českým motocyklovým jezdcům příliš nevyšly. Nejlépe se vedlo Lukáši Peškovi v třídě Moto2, jenž před nedělní Velkou cenou Itálie zajel 24. čas. Karel Abraham byl ještě o pět příček pozadu.

Foto: Giampiero Sposito , Reuters

Italský motocyklista Valentino Rossi vyhrál páteční tréninkové jízdy před domácí Grand Prix v Mugellu.

Článek

Pešek na moriwaki zvládl okruh nejrychleji za 1:58,123 a zaostal 1,701 sekundy za nejrychlejším Alexem De Angelisem ze San Marina. Nenavázal tak svůj výkon z tréninku ve Franci, kde byl čtrnáctý.

Druhý český zástupce v Moto2 Abraham znovu nastoupil na britském stroji FTR, který poprvé využil minule ve Francii, ale polepšil si pouze o jednu příčku.

„Především nejsem spokojen se svým výkonem. V motocyklu to dnes nebylo. Zítra se musím v kvalifikaci zlepšit. Na stroji jsme opět hodně pracovali, měnili nastavení a zkoušeli převody a v závěru jsem přece jen zrychlil. Máme představu o tom, jak pokračovat, tak snad to bude konečně dobré," přál si Abraham. "Věřím, že mi pomůže i setkání se zkušeným španělským pilotem  Alexem Debonem, který jede také s FTR, a já s ním chci brat některé technické detaily.“

V nejslabší kategorii do 125 ccm zajel Jakub Kornfeil 26. čas. Na nejrychlejšího Španěla Pola Espargara ztratil 4,826 sekundy. V královské MotoGP předvedl nejlepší výkon úřadující mistr světa Valentino Rossi.

Reklama

Související témata: