Hlavní obsah

Motocyklový jezdec Abraham má nabídku na start v MotoGP

Karel Abraham by se mohl stát už v příštím roce prvním českým jezdcem, který bude v mistrovství světa startovat v královské motocyklové třídě MotoGP. Dvacetiletý brněnský pilot dostal nabídku, aby v barvách svého současného týmu Cardion AB řídil stroj Ducati Desmosedici.

Foto: Cardion AB Racing

Karel Abraham na okruhu v Mugellu.

Článek

"Zatím bych ještě nechtěl předbíhat událostem, neboť smlouva je teprve před podpisem. Pravdou je, že po testech v Mugellu dostal Kája nabídku. O startu v MotoGP vážně uvažujeme," řekl dnes ČTK závodníkův otec Karel Abraham. Smlouva by měla být podepsána s promotérem šampionátu MotoGP, španělskou společností Dorna.

Zástupci Ducati nabídli Abrahamovi testy při červnové Grand Prix v Silverstonu. Absolvoval je 6. a 7. července za přítomnosti kompletního testovacího týmu, který představuje 22 techniků. Přítomen byl i testovací jezdec Franco Battaini a technický ředitel závodního týmu Ducati MotoGP Filipp Preziosi. Abraham najezdil přes sto kol a na základě dosažených časů mu továrna Ducati nabídla smlouvu na příští rok.

"Testy byly hodně náročné. Ale jezdit na motocyklu MotoGP je skvělý pocit. I když byl ze začátku nezvyklý," konstatoval Karel Abraham mladší.

Reklama