Hlavní obsah

Mistrovství světa motokrosařů v Lokti ozdobí letos poprvé ženy

LOKET
Aktualizováno

Hned několik novinek přinese letos závod mistrovství světa v motokrosu v Lokti. Vedle nejsledovanějších kategorií MX1 a MX2 se poprvé v Loketských serpentinách pojedou závody MS žen a ME dvoutaktů do 125 ccm. Dvoudenní akce se odehraje 7. a 8. srpna a pořadatelé očekávají okolo 20 000 diváků.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Filip Neugebauer (vlevo) při loňské GP České republiky v Lokti nad Ohří.

Článek

Změny budou ale i v hlavních kategoriích MX1 a MX2. "Nominuje se letos 40 jezdců a bojují v kvalifikaci o postavení na startu," uvedl ředitel závodu Zdeněk Dvořák. Závod žen pak bude podle Dvořáka určitě divácky atraktivní. Nejlepší z jezdkyň by prý mohly lehce konkurovat i mužům.

Lety prověřená trať se od minulého roku nezměnila. Pořadatelé se ale zaměřili hlavně na přípravu zkrápění trati, které má zajistit vhodné podmínky, aby se mezi závody nemusela trať dodatečně zavlažovat.

Závod bude tradičně náročný i na organizaci a zabezpečení. Nad areálem bude policií hlídané parkoviště se strážní věží, pro návštěvníky je připraveno tábořiště se sociálním zázemím a vodou včetně pitné. Závod si ale vyžádá i nutná omezení. Od pátečních 16.00 do nedělních 17.00 budou uzavřeny Loketské serpentiny.

Chybět nebude tradičně ani doprovodný program s koncertem a sobotním ohňostrojem. Návštěvníci budou moci stejně jako vloni sledovat závod nejen na vlastní oči na trati, ale i s pomocí dvou velkoplošných obrazovek.

Loni se přijelo do Lokte na mistrovství světa podívat na 20 000 návštěvníků. Podobnou účast očekávají pořadatelé i letos. "Možná i více, protože věříme, že se na své jezdce přijede podívat hodně lidí z Německa," dodal Dvořák.

Reklama