Hlavní obsah

Lorenzo touží v Brně po triumfu i v MotoGP, kulhající Rossi ho chce ale prohnat

BRNO

Vše nasvědčuje změně na trůnu v MotoGP. Obhájce titulu Valentina Rossiho přibrzdila červnová zlomenina nohy, po níž čtyři závody vynechal a ještě pořád není úplně fit, i když se zázračně rychle vrátil. Záží ale jeho týmový kolega. Španěl Jorge Lorenzo z dosavadních devíti závodů letošního šampionátu MotoGP šest vyhrál a ve zbývajících dojel druhý.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Jedna z reakcí šprýmaře Valentina Rossiho při tiskové konferenci na Masarykově okruhu v Brně.

Článek

„První polovina sezóny byla takřka zázračná, ta druhá bude mnohem těžší. Ještě určitě nejsem mistrem světa, ale mám moc pěknou bilanci a mohou napodobit šňůru Agostiniho, takže to nechci pokazit. Máme proto i připravené novinky, které zvýší výkonnost motocyklu. V Brně jsem vyhrál třikrát, ale ještě nikdy ne královskou třídu, takže pro mne je výzva směrem k neděli jasná,“ řekl na rovinu 23letý Lorenzo, jenž dorazil rovnou z dovolené v Karibiku.

„Vůbec poprvé v kariéře jsem během sezóny volil takovou cestu za exotikou. Potřeboval jsem pár dní odpočinku, teď jdu s elánem do další bitvy o body,“ prohlásil odhodlaně Španěl zapichující se po každém triumfu na trati vlajku s nápisem Lorenzoland jako důkaz dalšího dobytého vítězství.

Napětí v boxu číslo šest Masarykova okruhu by se ale dalo krájet. Jezdci v barvách týmu Fiat Yamaha to sice veřejně nepřiznají, ale evidentně na sebe tak trochu žárlí. Dokud se však nenaplní vize odchodu Valentina Rossiho pro příští rok k Ducati, zůstává Ital loajálním týmovým kolegou lídra šampionátu MotoGP Jorge Lorenza.

Hned po příjezdu do Brna však slíbil, že mu nic nedaruje a maximálně ho prožene. „Nejsem tady přece proto, abych mu dopřál další vítězství,“ říkal Rossi, který po červnové komplikované zlomenině nohy ještě kulhá.

„Sami ale vidíte, že už nechodím o holi. Cítím se každým dnem o trochu líp, rameno i noha už zdaleka tak nebolí a vrací se mi do nich síla. Možná to ještě není stoprocentní, ale Brno je pro mne navždy spojené s vůbec prvním vítězstvím v šampionátu, takže sem jezdím moc rád. Červencové starty na Sachsenringu a v Laguně Seca mně umožnily otestovat, že zraněná noha snese zatížení a teď se chystám předvést maximálně,“ řekl Ital, jenž na Masarykově okruhu slavil celkem sedm triumfů. Ten premiérový už před čtrnácti lety.

Reklama

Související témata: