Hlavní obsah

Lékař zakázal Abrahamovi start v Brně

Martin KézrPrávo

Karel Abraham stál v neděli ráno smutně před brněnským boxem, zatímco jeho soupeři ve třídě Moto2 už kroužili po mokré dráze při warm upu. Českému jezdci po dvou dvou kvalifikačních pádech start v domácí Velké ceně zakázal lékař.

Foto: Cardion AB Motoracing

Karel Abraham

Článek

„Po sobotním pádu v kvalifikaci se mi udělalo nevolno a točila se mi hlava, takže jsem skončil na rentgenu a po něm dostal nařízený klid. V neděli ráno jsem se pak musel dostavit k lékaři závodu na prohlídku, při níž mi řekl, že sednout na motorku prostě nemůžu. Udělal mi pár testů a jeho závěr byl negativní,“ říkal potichu Abraham.

„Snažil jsem se doktora přemlouvat, že se necítím zase tak špatně, ale on říkal, ať na něj vůbec netlačím a závěr měl jasný: zákaz startu. Bylo by to podle něj velké riziko, hrozilo, že bych při závodě neudržel koncentraci. Zřejmě jde o lehký otřes mozku, dokonce se uvažovalo, že by si mě nechali v nemocnici na pozorování. Nakonec mi dovolili zůstat na okruhu,“ uvažoval dvacetiletý český jezdec, který se v předchozích třech závodech MS prosadil do první desítky.

"„Jsem hodně naštvaný, protože mě v Brně štěstí nepřeje a letos to tady šlo od dobrého ke špatnému. Po pátečním tréninku vše vypadalo dobře, v sobotu při kvalifikaci nastaly problémy a v neděli jet nemůžu. Ještě ani nevím, odkud budu ten závod sledovat, ale bude to pro mne každopádně dost nepříjemná situace,“ uzavřel Abraham s tím, že především kvůli fanouškům ho neúčast mrzí.

Reklama

Související témata: