Hlavní obsah

Abrahamovi lékař nedovolil jet ani v USA

INDIANAPOLIS

Karel Abraham nenastoupí do nedělního závod mistrovství světa silničních motocyklů v americkém Indianapolisu. Lékař v mobilní klinice na okruhu rozhodl, že po otřesu mozku z brněnské kvalifikace před dvěma týdny ještě český jezdec není dostatečně fit.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Karel Abraham

Článek

Abraham už při Velké ceně USA nejel ani sobotní kvalifikaci třídy Moto2. „Kája si už při pátečním tréninku stěžoval, že se nemůže na jízdu zkoncentrovat a má strašně pomalé reflexy. Nakonec objel jen pár kol a vyhledal lékaře,“ prohlásil Karel Abraham starší, šéf týmu Cardion AB.

„Šel jsem se za doktory poradit, co bych měl udělat, abych se cítil lépe, jenže oni mi na základě provedených testů oznámili, že už si na motorku tady nesmím sednout. Štve mě to, protože jsem to chtěl ještě zkusit, lékařský závěr byl ale docela jednoznačný,“ líčil 20letý jezdec Karel Abraham ve vysílání televize Nova Sport a litoval, že už podruhé za sebou bude chybět na startu.

„Neurologicky by měl být v pořádku, protože však prodělal v Brně desetisekundové bezvědomí, mohou jeho problémy s koncentrací trvat delší dobu. U každého člověka je to jiné. Po návratu domů se Kája podrobí v Brně dalšímu vyšetření. Rozhodně nechceme nic riskovat,“ doplnil otec jezdce, který pojede v příští sezóně jako první český závodník v historii MotoGP.

Reklama