Hlavní obsah

Kornfeil a Pešek zajeli v tréninku v Misanu 25. čas

MISANO

Čeští motocykloví závodníci Lukáš Pešek a Jakub Kornfeil zajeli ve svých kategoriích v tréninku na nedělní Velkou cenu San Marina shodně 25. čas. Karel Abraham, nad jehož účastí ve dvanáctém závodě mistrovství světa visí kvůli zdravotním problémům otazník, byl v pátek v Misanu jednatřicátý.

Foto: www.motogp.com

Jakub Kornfeil

Článek

Pešek, jenž v sedmi posledních závodech Moto2 nebodoval, ztratil v prvním tréninku 1,585 sekundy na nejrychlejšího domácího Alexe de Angelise. Abraham, o jehož startu v sobotní kvalifikaci rozhodnou lékaři, byl zhruba o šest desetin sekundy pomalejší.

Dvacetiletý Abraham má zdravotní problémy od pádů v kvalifikaci na srpnovou Velkou cenu České republiky. Lékaři ho v Brně nepustili na start závodu a totéž se opakovalo minulý týden v Indianapolisu, kde nejel ani kvalifikaci.

V Misanu z rozhodnutí lékařů může absolvovat sobotní jízdy. "Musí jet ale více okruhů bez zastávky, protože teprve při větší zátěži lékaři poznají, jak se organismus chová. Pokud by se zdravotní stav zhoršoval, tak musí okamžitě zastavit," řekl ČTK závodníkův otec Karel Abraham, podle jehož názoru by měl jeho syn ještě zkusit sobotní kvalifikaci, v neděli však nezávodit.

Kornfeil sice v nejslabší třídě do 125 ccm obsadil stejnou pozici jako o kategorii výš Pešek, jeho odstup od nejlepšího Nicoláse Terola ze Španělska byl však téměř trojnásobný - přes čtyři sekundy.

V nejprestižnější MotoGP zajel nejrychlejší čas španělský vítěz z Indianapolisu Dani Pedrosa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články