Hlavní obsah

Kvůli Tomizawově smrti jsou dva jezdci vyšetřováni ze zabití

Motocyklisté Scott Redding a Alex de Angelis jsou ve spojitosti se smrtí japonského jezdce Šoji Tomizawy při nedělní Grand Prix San Marina vyšetřováni italskými úřady kvůli zabití. Vyšetřování se podle listu Gazzetta dello Sport naopak vyhnuli organizátoři závodu. Devatenáctiletý Tomizawa zemřel na následky vážných zranění poté, co po pádu při výjezdu ze zatáčky v 11. kole závodu kubatury Moto2 do něj v plné rychlosti narazily Reddingův a De Angelisův stroj.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Japonský motocyklista Šoja Tomizawa

Článek

Japonský jezdec měl proraženou lebku, několik zlomenin v horní části těla a vnitřní krvácení.

Organizátoři navzdory nehodě nechali závod pokračovat, přestože na trati byli záchranáři odnášející Tomizawu. Bezvládný japonský jezdec, který zraněním po převozu do nemocnice podlehl, jim navíc při cestě přes štěrk u dráhy spadl z nosítek.

Lékaři odnášejí Šoju Tomizawu na nosítkáchfoto: ČTK/AP/Simone Rosa

"Jsme přesvědčeni, že De Angelis bude zbaven jakékoli zodpovědnosti," řekl Alessandro Rinaldi, právník šestadvacetiletého motocyklisty, který byl stejně jako Redding požádán o písemnou výpověď. Za britského jezdce ji musejí podepsat rodiče, protože je mu teprve 17 let.

Vyšetřovatelé už zajistili stoje všech tří závodníků, stejně jako ochrannou výstroj zesnulého Tomizawy. Pitva by se měla uskutečnit v pátek.

Reklama

Související témata: