Hlavní obsah

Pešek odletěl do Španělska, tým Matteoni s ním ale nepočítá

Kde nejsou výsledky, není zájem. Motocyklový závodník Lukáš Pešek v barvách italského týmu Matteoni nesbíral body podle představ a vedení stáje před víkendovou Velkou cenou Aragonie na svém webu nečekaně oznámilo, že se službami brzy pětadvacetiletého jezdce už nepočítá a chce českého závodníka ve Španělsku nahradit Kolumbijcem Santiagem Hernandezem. Pešek má ale stále platnou smlouvu.

Foto: Česká pojišťovna

Lukáš Pešek s osobním koučem Milošem Čihákem.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Pešek, jenž letos bodoval dvěma patnáctými místy a jedním třináctým, dosud oficiální výpověď neobdržel. A ve středu se podle plánu přesunul do Španělska. "Před pár dny jsem se o tom dozvěděl z internetu, pak jsem obdržel jeden mail. Nic oficiálního ale v ruce nemám," řekl Pešek ČTK.

Rozhodnutí týmu jej zaskočilo i naštvalo. "Určitě bych čekal jiné varianty, jak se dají věci řešit. Opakuji ale, že v tuto chvíli pro mě není nic oficiálního," podotkl český jezdec.

Do Španělska Pešek odletěl hlavně proto, že i nadále plní své povinnosti vyplývající ze smlouvy. "Jedu na závod a uvidím, co se tam bude dít," řekl Pešek po přistání v Barceloně, odkud se do Aragonie přesune automobilem.

V duchu se ale už připravuje i na možnost, že letos v MS skončil. "Pokud to dopadne tak, jak to vypadá, tak nemůžu počítat s tím, že letos ještě nějaký závod odjedu," připustil. Více by se k celé situaci měl vyjádřit na tiskové konferenci po návratu do Prahy.

Hlavní partner se hodlá bránit

Zástupci hlavního sponzora českého závodníka se s postupem italského týmu nehodlají smířit. „Nebude-li Lukáš nominován na Velkou cenu Aragonu, dojde ze strany Moto Racing Matteoni  k závažnému porušení smlouvy. V tomto případě podnikne Česká pojišťovna s maximální razancí veškeré potřebné právní kroky k tomu, aby omezila rozsah škod, které jí nedodržením smlouvy ze strany Moto Racing Matteoni vzniknou,“ uvedla ČP v oficiálním prohlášení.

Italský tým už však ukončení spolupráce oznámil. "Je nám líto, že musíme udělat toto rozhodnutí, ale nedostatek dobrých výsledků vážně ohrožuje možnosti týmu obnovit do konce sezóny klíčové smlouvy (se sponzory)," prohlásil šéf Massimo Matteoni, podle něhož Peškovu současnou situaci ovlivnila i častá kritika technických schopností týmu z jezdcovy strany.

Matteoni musel řešit výměnu i v nejslabší kategorii do 125 ccm, kde zraněného Lorenza Salvadoriho nahradí Alejandro Pardo.

Reklama