Hlavní obsah

Kuchař je se zraněnou páteří v nemocnici

BRNO

Český motokrosař Petr Kuchař leží po těžkém pádu v tréninku v brněnské nemocnici. Velký otok spodní části páteře mu prakticky brání v pohybu a v telefonátu pro deník Blesk vyjádřil obavy, že nebude moci startovat v sobotní exhibici v pražské T-Mobile Areně.

Foto: internet

Právě jeden z takovýchto kousků se Petru Kuchařovi vymstil

Článek

V Praze se chystal na svém motocyklu předvést unikátní kousek - salto vzad, jež umí jen hrstka jezdců motokrosového freestylu. Právě při nácviku tohoto mimořádně obtížného prvku, který si Kuchař navíc zpestřuje tím, že drží řidítka jen jednou rukou, v úterý v Hustopečích u Brna upadl. S bolestmi byl převezen nejdřív do místní a později do brněnské nemocnice.

Podle Blesku byl dokonce na jednotce intenzivní péče. Podezření na zlomeniny se sice nepotvrdilo, nicméně silně naražená pánev je velmi bolestivá. "Nedokážu si představit, že bych za tři dny sedl na motorku a odjel závod," svěřil se MfDnes závodník, který si právě v den nehody přivezl domů z porodnice manželku s dvojčaty.

Salto skáče přes kamion

Salto vzad (backflip) je nejtěžší trik, který se na motorce dá předvést a Kuchař byl prvním Evropanem, který jej dokázal provést. Poprvé jej v ČR naostro skočil 5. září na FMX show v Litomyšli a ještě před tím se mu to povedlo na akci v Itálii (resp. na Sardinii). Zařadil se tak k absolutní světové elitní desítce závodníků, kteří tento trik předvádějí veřejnosti.

Kuchař ale navíc dokáže skočit salto přes návěs od kamionu, což je  ještě náročnější. Nedá se ale říct, že by byl nějaký hazardér, než se odhodlal k prvnímu skoku "natvrdo", zkoušel jej mockrát nejprve do bazénu. Celkem si nový prvek vyzkoušel asi čtyřistakrát!

Dublér Vina Diesela

Kromě závodních činností Kuchař několikrát předvedl své umění i ve filmu, občas je totiž společností Filmka Stunts vyhledáván jako kaskadér. Dokonce zaskakoval v kaskadérských scénách za hollywoodskou hvězdu Vina Diesela v akčním trháku XXX.

Reklama