Hlavní obsah

Čeští motokrosaři budou o víkendu chybět v závodě MS družstev

PRAHA

Bez české účasti se o víkendu v americkém Thunder Valley uskuteční motokrosové mistrovství světa družstev, takzvaný Motokros národů. Hlavním důvodem jsou finance. Podobně je na tom i endurová reprezentace, která také bude chybět na závěrečném závodě družstev - Šestidenní v Mexiku. "Rozhodli jsme se, že motokrosová reprezentace bude z ekonomických důvodů startovat na mistrovství Evropy. Do USA nepojede, je to daleko," řekla Jana Vaňková z Autoklubu České republiky (AČR), která je koordinátorkou motokrosových aktivit.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Filip Neugebauer (vlevo) se při GP České republiky v Lokti nad Ohří vešel v kategorii MX1 dvakrát do elitní patnáctky.

Článek

Česko naposledy v elitním závodě, který uzavírá hlavní motokrosovou sezonu, chybělo v roce 1999, kdy se jelo v Brazílii. I tehdy byly problémem finance.

Podobně jako motokros dopadlo i české enduro, které nebude mít reprezentační zastoupení v listopadové Šestidenní v Mexiku. Češi sice figurují mezi přihlášenými zeměmi mezi Trophy týmy i juniory, ale do Morelia nakonec neodcestují. Výkonný výbor svazu endura AČR se s ohledem na nákladnost závodu rozhodl, že se akce nezúčastní.

"V následujících sezonách se Šestidenní přesouvá zpět na evropský kontinent, a proto je jak ekonomicky, tak po sportovní stránce lepší se připravit na tyto následující podniky," uvádí se v oficiálním zápisu z jednání výboru.

Na endurové Šestidenní by se měl představit pouze jeden klubový tým.

Reklama