Hlavní obsah

Čepelákovi chybí krůček k obhajobě motokrosového titulu

HOLICE

V sobotu se v Holicích v závěrečném šestém závodu mezinárodního mistrovství republiky v motokrosu definitivně rozhodne o držiteli titulu ve třídě MX3 Open. Krůček k triumfu chybí obhájci loňského prvenství Jiřímu Čepelákovi, který má na druhého Jana Zarembu k dobru 37 bodů. V kategorii MX2 už získal titul Francouz Florent Richier, jenž se v Holicích představí ve třídě Open.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

I když má Čepelák nakročeno k celkovému vítězství, jistotu získá až po projetí cílovou pásku. "Stát se může cokoliv. Rád bych o svém titulu rozhodl hned v první jízdě. Na konci sezony se už cítím fyzicky i psychicky opotřebovaný," řekl Čepelák, jemuž na trať v Holicích vyhovuje a považuje ji za domácí půdu.

Na startu se objeví také Maďar Kornél Németh, který v úvodních dvou dílech seriálu v Pacově a ve Stříbře vyhrál tři ze čtyř jízd. Nebýt poté jeho přesunu do kanadského šampionátu, byl by nejvážnějším kandidátem na český titul zřejmě on.

Németh by měl Čepelákovi ubírat v Holicích body a pomáhat Zarembovi. Čepelák by měl mít naopak ochránce v klubovém spolujezdci Richierovi a také Filipu Neugebauerovi, jenž letos závodil v německém seriálu.

Ve hře o titul ještě teoreticky zůstává i třetí muž průběžného pořadí Martin Michek, který z posledních sedmi jízd vyhrál pět. Na startu se objeví také další francouzští motokrosaři Loic Leonce a Morgan Jacquelin, Rakušan Manuel Obermair, Petr Masařík, loňský evropský vicemistr třídy Open Petr Bartoš a bývalý mistr republiky Martin Žerava.

Reklama