Hlavní obsah

VIDEO: Místo řevu motorů bzučení elektřiny. Takhle vypadá zelená MotoGP!

PRAHA

Se situací neobeznámený divák by mohl nabýt dojmu, že dorazil na závod mixérů s vysavači. Po trati se prohánějí nádherné motorky, něco je ale jinak než obvykle. Nad tratí se nevznáší pověstná vůně spáleného benzínu a místo ohlušujícího řevu motorů je slyšet jen bzučení elektromotorů. Vítejte ve světě TTXGP, ve světě zelených Velkých cen.

Foto: Sport.cz

Závod elektrických motocyklů na okruhu Brands Hatch.

Článek

Světová série TTXGP, jejímž mottem je závodění bez emisí a bez karbonu, se rozběhla loni v červnu a v letošní sezóně má tři šampionáty - britský, evropský a severoamerický. Za dva týdny se navíc ve španělském Albacete odehraje světové finále. Zatím poslední podnik se odehrál na deštěm zmáčeném okruhu v britském Brands Hatch, z nějž je i připojené video.

Elektrické motorky mohou na první pohled budit úsměv na rtech, jezdci ale dokáží na svých strojích prolétnou okruh s průměrem bezmála 150 km/h! Což zcela naplňuje představy zakladatelů seriálu. „TTXGP jen platformou pro vývoj elektrických motocyklů, která umožňuje praktické ověření futuristických technologií vzrušující formou. Chceme dokázat, že nízkoemisní doprava dospěla a může být zábavná a rychlá,“ píše se na webu seriálu.

Reklama