Hlavní obsah

Abraham byl dvanáctý v tréninku na australskou Grand Prix

PHILLIP ISLAND

Karel Abraham zajel v úvodním tréninku na motocyklovou Velkou cenu Austrálie dvanáctý čas ve třídě Moto2. Na osychajícím okruhu na Phillip Islandu byl v pátek nejrychlejší Alex de Angelis ze San Marina, za nímž český jezdec zaostal o 1,311 sekundy.

Foto: Cardion AB Racing

Karel Abraham.

Článek

Zatímco jezdci prostřední kubatury měli na závěr tréninkového dne už celkem slušné podmínky, předchozí jízdy poznamenal déšť. Kvůli němu byl celý program posunut o dvě hodiny, než se podařilo pořadatelům odstranit z trati louže a nanesený písek.

V královské kubatuře MotoGP pak byl nejrychlejší čerstvý mistr světa Jorge Lorenzo ze Španělska na yamaze. Po dvou vynechaných závodech kvůli zlomenině klíční kosti zasáhl do tréninku i druhý muž pořadí Dani Pedrosa, ale bez zbytečného riskování objel jenom sedm kol a s více než desetisekundovým mankem na lídra nebyl klasifikován. Jeho čas by zatím na kvalifikaci do závodu nestačil.

V nejslabší třídě do 125 ccm byl Jakub Kornfeil na aprilii patnáctý se ztrátou 3,770 sekundy na nejrychlejšího Bradleyho Smithe z Británie.

Reklama

Související témata: