Hlavní obsah

Motocyklista Kornfeil byl v tréninku v Portugalsku jedenáctý

ESTORIL

Úvodní tréninky na Velkou cenu Portugalska silničních motocyklů vyšly z českých jezdců lépe Jakubu Kornfeilovi. Ten ve třídě do 125 ccm obsadil na okruhu v Estorilu 11. místo, v kategorii Moto2 byl Karel Abraham třiadvacátý.

Foto: MPAFoto.com

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil

Článek

Závodníci nejslabší kubatury absolvovali oba tréninky na mokré trati. Kornfeil se v prvním z nich dostal do nejlepší desítky, poté však v pořadí klesl. Jezdcům Moto2 při druhém tréninku trať postupně osychala, což však Abrahama srazilo z 12. místa až do třetí desítky.

"Dopoledne bylo počasí šílené. Po obědě se to zlepšilo a trať pomalu osychala. Na mokrých pneumatikách mi to šlo, ale pak jsme nasadili suché pláště a mně to na trati, kde bylo ještě místy mokro, tradičně nesedělo," uvedl Abraham v tiskové zprávě týmu Cardion AB. "V sobotu má být lépe, uvidíme. Stačilo by, kdyby bylo buď sucho, nebo mokro," dodal český jezdec.

Nejrychlejší dnes v Estorilu byli Bradley Smith (do 125 ccm), Gábor Talmácsi (Moto2) a již jistý mistr světa v královské třídě MotoGP Jorge Lorenzo. O místech na startu sedmnáctého závodu sezony rozhodne sobotní kvalifikace.

Reklama

Související témata: