Hlavní obsah

Abraham skončil v tréninku ve Valencii na druhém a třetím místě

VALENCIE

Český motocyklový jezdec Karel Abraham obsadil druhé a třetí místo v dnešních trénincích na závěrečný závod MS silničních motocyklů Velkou cenu Valencie. Dopoledne ztratil na nejrychlejšího Stefana Bradla pouhých 25 tisícin sekundy, odpoledne dvě desetiny.

Foto: www.karelabraham.com

Karel Abraham v plném tempu na trati

Článek

Abraham, pro kterého je závod ve Valencii posledním v třídě Moto2 před přestupem do MotoGP, byl dokonce blízko k tréninkové výhře. A to i přesto, že po pádu při tréninku na minulý závod v Portugalsku má nalomený loket.

"Začal jsem dobře, ale to hlavní mám stále před sebou. První důležitý krok mě čeká v v sobotu odpoledne, kdy se pojede kvalifikace," uvedl Abraham v oficiální tiskové zprávě svého týmu AB Cardion.

Potěšilo ho ale, že se mechanikům podařilo hned první den správně nastavit motocykl. "V sobotu dopoledne už jen doladíme drobnosti. V pátečním dopoledním tréninku jsme měli chvíli problémy s předkem, který odskakoval, ale vyřešili jsme to," dodal Abraham, který si pochvaloval, že jeho stroj dosahuje dobré maximální rychlosti.

V třídě do 125 ccm obsadil Jakub Kornfeil 19. a 22. místo. Marc Márquez, který útočí na páté vítězství po sobě a na zisk titulu mistra světa, byl v obou trénincích druhý.

V královské kubatuře MotoGP se o triumfy v trénincích podělili již jistý mistr světa Jorge Lorenzo a Casey Stoner.

Reklama

Související témata: