Hlavní obsah

Salač byl před Velkou cenou Teruelu třináctý v trénincích

Aktualizováno

Filip Salač obsadil 13. místo v dnešních trénincích třídy Moto3 v Alcaňizu, kde se v neděli pojede Velká cena Teruelu silničních motocyklů. Po 17. pozici v úvodním tréninku český reprezentant odpoledne zrychlil o téměř sedm desetin sekundy a v druhém tréninku zajel osmý čas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Salač na archivním snímku.

Článek

Tréninkům Moto3 kralovali domácí Španělé. Na nejrychlejšího Jaumeho Masiu ztratil Salač 67 setin. "Lepší pneumatiky jsme šetřili na odpoledne. Nakonec to bylo složitější, více foukal protivítr nahoru do kopce, takže jsme laborovali s převody. Měl jsem čtyři kola krásně rozjetá, ale ani jedno nevyšlo na sto procent, vždycky mě někdo zpomalil. Ale jsem moc spokojený, protože mám konečně zpět skvělý pocit na motorce, a jak někoho dojedu, hned v další zatáčce ho předjedu," liboval si český jezdec v tiskové zprávě.

Před týdnem byl Salač v pátečních trénincích v Aragonii dvaadvacátý, předtím naopak v Le Mans úvodní den Velké ceny ovládl. "Myslím si, že čas nebude stačit do druhé kvalifikace (pro 14 nejrychlejších jezdců podle výsledků z tréninku). Zítra mám totiž penalizaci ve třetím volném tréninku, takže to asi nevyjde, ale i tak jsem spokojený. Hlavně s tím, jak pracuje tým, nastavení motorky je dobré, určitě jsem měl na lepší výsledek, ale i tak jsem za dnešek moc rád," dodal Salač, jemuž v průběžném pořadí MS patří 21. místo.

Úvodní tréninky na Velkou cenu Teruelu, závod MS silničních motocyklů v Alcaňizu (Španělsko):
Moto3:
1. Masiá 1:58,076
2. Alcoba (oba Šp./Honda) -0,004
3. Fenati (It./Husqvarna) -0,136,
...13. Salač (ČR/Honda) -0,670.

Reklama

Související témata: