Hlavní obsah

Scott Murray skočil v Ostravě první double backflip v Česku, Podmol vede MS

OSTRAVA

Američan Scott Murray z Michiganu je prvním jezdcem, který v České republice úspěšně předvedl dvojité salto vzad (double backflip) na motocyklu. Po loňském nezdaru, kdy se při show v Ostravě zranil, dopadl druhý pokus na jedničku a plná ČEZ Aréna dlouho tleskala vstoje...

Foto: Sport.cz

Rozfázovaný double backflip Scotta Murrayho při FMX show v Ostravě.

Článek

Murray si ze Spojených států přivezl speciální rampu a také nový motocykl. Je výjimečný tím, že skáče v hokejových chráničích. Salto dnes dotočil a dopadl naprosto čistě. Promotér motocyklové show v Ostravě Aleš Buksa americkému hazardérovi vyplatí za každý skok, při němž se mu povede alespoň jeden a půl obratu, patnáct tisíc dolarů.

Murray se o dvojité salto vzad pokoušel v ostravské ČEZ Aréně už vloni, ale neúspěšně. Smekla se mu noha ze stupačky motocyklu a následoval hrůzostrašný pád. Byl převezen do nemocnice, ale zranění naštěstí nebylo vážné. Vyvázl s lehkým otřesem mozku a tržnou ranou na dlani. V sobotu jeho skok téměř zaplněná aréna ocenila dlouhým potleskem vestoje.

Podmol do čela mistrovství světa

Murrayho salto bylo zlatým hřebem večera, jeho hlavní náplní byl však závod seriálu mistrovství světa ve freestyle motokrosu. V Ostravě triumfoval zdejší rodák Libor Podmol, který konkurenty převálcoval a v celkovém pořadí čtyři závody před koncem seriálu poskočil ze třetího místa do čela.

Libor Podmol při závodu MS ve freestyle motokrosu v Ostravě.foto: Oliver Franke / IFMXF.com

V neděli se jede v Ostravě další závod a v programu Murray předvede druhý pokus o dvojité salto vzad. V ČEZ Aréně se začne v 15 hodin. Kdo si koupí u pokladny vstupenku za 300 korun, druhou dostane zdarma.

Sobotní výsledky z Ostravy: 1. Podmol 419 bodů, 2. Bizouard 407, 3. Izzo (oba Fr.) 401, 4. Miralles (Šp.) 393, 5. Wilson (USA) 372, 6. Bauersachs (Něm.) 337. Stav MS: 1. Podmol 144, 2. Miralles a Izzo 142.

Reklama

Související témata: