Hlavní obsah

VIDEO: Ostrava při dvojitých saltech Murrayho jásala i trnula hrůzou

OSTRAVA

Premiéra se zdařila na jedničku, repríza už tak úspěšná nebyla. Americký jezdec freestyle motokrosu Scott Murray o víkendu dostal do varu ostravskou ČEZ Arénu, kde jako první jezdec na území Česka předvedl s motorkou přetěžké dvojité salto vzad. Při sobotní show zvládl extrémní kousek s přehledem, v neděli však neustál dopad a spadl přes řidítka.

Foto: Sport.cz

Rozfázovaný double backflip Scotta Murrayho při FMX show v Ostravě.

Článek

Divákům v tu chvíli zatrnulo, v živé paměti všichni stále měli loňskou show, kdy Murray ztratil v letové fázi kontrolu nad strojem a po pádu utrpěl těžké zranění. Letos se však obešel karambol bez problémů, Murray za několik okamžiků sám vstal a za frenetického aplausu odešel po svých do zákulisí. Později však přece jen putoval do nemocnice, kde lékaři diagnostikovali otřes mozku. Ostrý chlapík z Michiganu si dokonce nepamatoval, že ještě z haly volal manželce.

Při sobotní premiéře dvojitého salta vzad na české půdě se obešlo vše bez zádrhelů. Murray extrémní kousek přesně dotočil a nabité tribuny ČEZ Arény jej vyprovodily dlouhým potleskem vstoje. Bouřlivého aplausu se dočkal o víkendu v Ostravě také český jezdec Libor Podmol, který vyhrál oba závody mistrovství světa FMX a upevnil tak vedení v průběžném pořadí.

Reklama

Související témata: