Hlavní obsah

Abraham si v Jerezu poprvé otestoval „ducatku“ na mokru

PRAHA/JEREZ

Mokrá trať okruhu ve španělském Jerezu přivítala českého závodníka Karla Abrahama při druhém testu stroje Ducati třídy MotoGP, s nímž bude brněnský jezdec startovat v příštím ročníku mistrovství světa silničních motocyklů. A přestože podmínky nezapadaly do kategorie oblíbených, byl Abraham s výsledkem prvního dne spokojený.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham při testech motocyklu Ducati ve španělském Jerezu.

Článek

„Počasí nám připravilo trať, kterou moc nemusím. Déšť na chvíli ustával a okruh pak nebyl ani mokrý, ani suchý a na tom se mi nikdy nejezdilo dobře. Motocykl, na jehož brutální výkon si stále zvykám, jsem si na mokru vyzkoušel poprvé. Jeho jízdní vlastnosti byly výborné, jelo se mi s ním velice dobře,“ pochvaloval si Abraham v tiskové zprávě svého týmu Cardion AB.

Z jezdců královské kubatury v Jerezu testuje jen Abraham a Franco Battaini, který zkouší úpravy na motocyklu podle požadavků Valentina Rossiho.  Hlavním úkolem českého jezdce bylo další blízké seznámení s novým strojem. „Mým hlavním cílem bylo najet co nejvíce kol, abych se se strojem sžil. V úvodu jsme hodně pracovali na pérování. Mechaniky Ducati jsem nejvíce překvapil tím, jak ostře brzdím. Pérování šlo v některých zatáčkách až na doraz, a to nebylo dobře. Takže jsme to dlouho vychytávali,“ přiblížil Abraham průběh prvního dne, v němž zajel neoficiální čas 1:54,1 a na Battainiho ztratil půl sekundy.

Dvacetiletý „Abája“, který uzavřel své působení ve třídě Moto2 senzačním vítězstvím v posledním závodu sezóny ve Valencii, má jako nováček MotoGP k dispozici jeden test mimo oficiální termín a v Jerezu bude testovat i dnes a zítra. „Snad se podmínky ve čtvrtek s v pátek zlepší,“ doufal Abraham. Další oficiální testy MotoGP jsou na programu na začátku a na konci února v malajsijském Sepangu.

Reklama

Související témata: