Hlavní obsah

Freestyloví motokrosaři opět očarovali Prahu, kraloval Torres

PRAHA

Tradice zůstala neporušena. Přední světoví freestyloví motokrosaři si i letos podmanili Prahu a stejně jako v minulých letech téměř vyprodali 02 Arenu. Nadšení fanoušci bláznivých kousků létajících "bláznů" na motocyklech viděli desítky triků, některé poprvé na území České republiky.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

V pražské O2 Areně se uskutečnila motokrosová exhibice ve freestylu Gladiator Games. Na archivním snímku Petr Kuchař.

Článek

A vše měli v režii zřejmě dva nejlepší světoví freestylisté Nate Adams a Danny Torres. Americko-španělský souboj byl také hlavním lákadlem FMX Gladiators games. Spokojenější byli nakonec příznivci španělského toreadora.

Torres sice nejprve prohrál s "Ničitelem" Adamsem soutěž o nejlepší trik, ale poté jej porazil ve finálové bitvě, ve které oba mohli předvést to nejlepší, co umí. Americký vítěz posledních dvou ročníků prestižního seriálu Red Bull X-Fighters sice jako první předvedl v Praze trik "360 nack nack", ale Torres nezůstal pozadu.

Patnáct freestylových motokrosařů, mezi kterými nakonec chyběl Ondřej Záruba, který si při tréninku přivodil otřes mozku, předvedlo desítky backflipů.

Své "umění" divákům ukázal i teprve jedenáctiletý Matěj Česák. Fanoušci však museli oželet účast řady předních domácích závodníků v čele s Petrem Pilátem nebo Martinem Koreněm, kteří jsou momentálně zraněni. Libor Podmol zas ve stejném termínu závodil ve Vídni.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články