Hlavní obsah

Pešek prý šampionát Moto2 v katarském týmu nepojede

PRAHA

Účast motocyklového závodníka Lukáše Peška v mistrovství světa Moto2 v barvách katarského týmu QMMF Racing je nejistá. Podle specializovaného serveru motorkáři.cz totiž nakonec nedošlo k dohodě nad finální verzí smlouvy, ačkoliv měla být podepsána už v minulém týdnu. Podle informací ČTK ale věc ještě uzavřená není a jednání stále probíhají.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Pešek

Článek

Čtyřiadvacetiletý Pešek, vítěz dvou Velkých cen ve třídě do 125 ccm z roku 2007, letos přišel o místo v týmu Matteoni Racing a nepovedenou sezónu ani nedokončil. Jeho další budoucnost v šampionátu ale měla být zabezpečena po listopadovém oznámení projektu s katarskou stranou.

Podle motorkářského webu však tehdy byla podepsána pouze smlouva o budoucí smlouvě, na jejíž podobě se nyní obě strany neshodly. Podle všeho i proto byla zrušena Peškova pondělní tisková konference, na níž měl před novináře předstoupit i manažer týmu Nasser Al Attíja. K dohodě prý ale nedošlo a katarský výprava odjela domů.

Peškův manařer Davide Brivio proto údajně zkoumá terén v nejslabší kubatuře, z níž český závodník odešel po úspěšné sezóně 2008, v níž skončil celkově čtvrtý. V kubatuře Moto2 jsou pro příští rok volná už asi jen dvě místa, variantou je také Peškovo angažmá ve třídě supersport, v níž by přicházela v úvahu spolurpáce s českým týmem Intermoto.

Reklama