Hlavní obsah

Mistr světa ve freestylu Podmol se v únoru představí v Brně

BRNO

Nový mistr světa ve freestyle motokrosu Libor Podmol se poprvé po získání titulu představí českým divákům v závodě spojujícím superkros s freestylovými prvky 5. února v Brně. Pořadatelé závod přesunuli do pavilónu B na Brněnském výstavišti, který má maximální výšku stropní konstrukce 20 metrů.

Foto: Sport.cz

Libor Podmol (uprostřed) oslavuje zisk titulu mistra světa ve freestyle motokrosu.

Článek

"Jezdecké obsazení zajišťuje Petr Kuchař, který je už s Podmolem domluven. Přijet by měli reprezentanti Itálie, Německa a dalších zemí. Otazník je pouze nad startem Petra Piláta, který má podstoupit operaci," řekl v úterý majitel pořádající agentury Forsage Jan Juřička. Vedle Podmola a Kuchaře budou z dalších českých jezdců na startu také Martin Koreň, Zdeněk Fusek, Ondřej Záruba a František Máca.

Scénář brněnské akce bude mít čtyři programové body. Prvním bude Best Run (nejlepší jízda), v níž devadesátivteřinovou jízdu jednotlivých freestylistů hodnotí diváci hlučností svého aplausu. Druhým bude Best Trick (nejlepší skok), kdy čtyři nejlepší skoky každého soutěžícího hodnotí porota rozhodčích.

Třetím je Speed + Style Race (závod s kombinací superkrosu a freestylových prvků). Tato velice populární součást soutěží vznikla nedávno ve Spojených státech a v Brně bude tento závod ve formě přímého souboje dvojice jezdců hlavním prvkem programu. Posledním bodem bude Jam Train (společná show), kterou je volné skupinové vystoupení všech zúčastněných jezdců.

Přednost dostal vysoký pavilón

Po hale Rondo se freestyle letos v březnu přemístil do pavilónu V na Brněnském výstavišti. Ale i tam se soutěžící nebezpečně přibližovali stropu, proto dostal přednost pavilon B. V něm se ze sportovních akcí nejčastěji pořádají tenisové zápasy Davisova poháru, ženského Fed Cupu a v minulosti také tenisové exhibice.

"Výška stropu dvacet metrů slibuje v tomto pavilonu další posun freestylového repertoáru jednotlivých jezdců. Trend se stále novými náročnými prvky vyžaduje více prostoru," poznamenal mluvčí Ámos Krejčí.

Reklama

Související témata: