Hlavní obsah

Na Šestidenní vyrážejí i tři klubové celky

PRAHA

Hned tři české týmy se objeví mezi 56 celky v klubové soutěži na motocyklové Šestidenní v Brazílii. Trio v barvách KBS ÚAMK Unhošť sní ve Fortaleze o zopakování loňského triumfu, útok na nejvyšší příčky hlásí i oba celky Motoklubu Jiřetín.

Článek

Z úspěšné sestavy Unhoště zůstal jen Melichar, neboť nestárnoucí 42letý Bohumil Poslední se po dvou letech vrací do reprezentačního Trophy týmu a Kotrbovi znemožnily start zdravotní problémy.

"Sehnali jsme solidní náhradníky. Hrobský za nás jede potřetí, v minulosti to ale bylo vždy za rezervní tým. Vzhledem k písku na rychlostních testech jsme riskli vzít motokrosaře Zarembu, jenž příjemně překvapil při zkoušce endura na domácím mistráku. Snad v tropickém pásmu vydrží se silami a pojede rozvážně," tvrdil před odletem manažer Ladislav Krupička.

Změny na poslední chvíli

Jiřetín, jenž loni v Jablonci předposlední den přišel o vedení a musel se smířit až s pátou příčkou, na poslední chvíli měnil složení elitního tria. Číla si zlomil klíční kost, místo něj letí Holada. "Šestidenní bude určitě náročná. Nikdo přesně neví, co nás v Brazílii čeká, na pobřeží to mají být písečné duny a z nich výjezdy do kopců, ale vše uvidíme až na místě," tvrdí nejlepší jezdec jiřetínského týmu Martin Malát.

Šestidenní startuje v pondělí 2. listopadu, největší konkurencí by pro české kluby měly být družstva z Itálie, Finska, Švédska, ale třeba i týmy z USA, kterých je na startovní listině třináct.

Klubové týmy z ČR:
KBS ÚAMK Unhošť
Jan Zaremba - KTM 125 2T, Pavel Melichar - KTM 250 4T, František Hrobský - Suzuki 250 2T
Motoklub Jiřetín I.
Martin Malát - KTM 125 2T, Jan Holada a Jan Mrázek - oba KTM 250 4T
Motoklub Jiřetín II.
Tomáš Kabele - KTM 250 4T, Jan Veselý a David Pabiška - oba KTM 525 4T

Reklama