Hlavní obsah

Abraham byl v úvodním testu na okruhu v Sepangu poslední

SEPANG

Nejpomalejšího času z 18 jezdců dosáhl český motocyklový závodník Karel Abraham na stroji Ducati v dnešním prvním testování kategorie MotoGP na okruhu v Sepangu. V Malajsii si nejlépe vedl Australan Casey Stoner na hondě, nováček v elitní třídě Abraham za ním na pětiapůlkilometrovém okruhu zaostal téměř o tři sekundy.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Karel Abraham

Článek

"Zaměřili jsme se hlavně na nastavení motocyklu. Zkoušeli jsme mnoho věcí a nashromáždili důležitá data," uvedl na webu českého jezdce šéfmechanik týmu Cardion AB Motoracing Marco Grana. Ve středečním testování se chce zaměřit na další vylepšení zejména přední části Abrahamova stroje.

Abraham se v průběhu dne zlepšoval a také postupně snižoval odstup od nejlepšího jezdce, jenž po prvních kolech činil 4,667 sekundy. Nejrychlejší na ducati, kterou má i Abraham, byl celkově desátý Francouz Randy de Puniet. Na něj český závodník ztratil 1,318 sekundy.

Za pětadvacetiletým Stonerem byl v testech v Sepangu druhý loňský mistr světa Jorge Lorenzo ze Španělska na yamaze se ztrátou 0,403 sekundy.

Reklama