Hlavní obsah

Abraham zakončil testování MotoGP posledním časem

SEPANG

Český motocyklový závodník Karel Abraham sice ve třetí den oficiálního testování MotoGP v Sepangu zajel svůj nejlepší čas, na ostatní účastníky mistrovství světa královské třídy však nestačil. Jednadvacetiletý Abraham s ducati skončil poslední osmnáctý se ztrátou 2,841 sekundy na nejrychlejšího Australana Caseyho Stonera na hondě.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Karel Abraham

Článek

Abraham dosáhl svého nejlepšího času 2:02,506 odpoledne, kdy na trati panovalo extrémní horko. "Měli jsme na víc. Ráno, kdy se zajíždějí nejlepší časy, jsme ještě něco dodělávali na motorce. Odpoledne v horku už jsem sice zrychlil, ale na překonání časů ostatních jezdců z dopoledne už to nestačilo," uvedl Abraham v tiskové zprávě svého týmu Cardion AB Motoracing.

Dopoledne jeho mechanici intenzivně pracovali na odstranění potíží s trakcí motorky z předchozích dnů. "Dali jsme si s nastavením hodně práce, nakonec jsme zvolili jednu možnost a věříme, že v Kataru bude motorka fungovat, jak si představujeme," dodal Abraham.

Brněnský jezdec se ze Sepangu vrátí domů do Česka a v polovině března se přesune do Kataru na závěrečné předsezonní testování. Mistrovství světa začne na okruhu Losail u Dauhá 20. března.

Reklama

Související témata: