Hlavní obsah

Smrž vyjede do úvodního závodu sezóny superbiků z šestého místa

PHILLIP ISLAND

Český motocyklista Jakub Smrž odstartuje do úvodního závodu nové sezóny mistrovství světa superbiků na Phillip Islandu stejně jako před rokem z šestého místa.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Český motocyklový jezdec Jakub Smrž

Článek

Pro pole position si dojel Španěl Carlos Checa, který časem 1:30,882 stanovil nový traťový rekord. Sedmadvacetiletý Smrž na ducati na něj ztratil 1,098 sekundy, přestože po pádu v druhé jízdě musel měnit stroj. "Myslím, že můžeme být spokojení, ale určitě to mohlo být o trošku lepší," uvedl Smrž v tiskové zprávě.

"Po pádu jsem se naštěstí stihl rychle vrátit do boxů pro novou motorku a stačil jsem se kvalifikovat do poslední části," dodal. "Myslím, že tam jsem navzdory tomu, že jsem měl jiné gumy, zajel dobrý výsledek," podotkl.

Smrž v kvalifikaci potvrdil slibnou formu ze závěrečných testů před sezonou. V nich jediný český účastník seriálu obsadil ve dvoudenních jízdách na Phillip Islandu celkově čtvrté místo. Závodník stáje Effenbert Liberty Racing chce v novém ročníku šampionátu napravit nepříliš vydařené loňské vystoupení, kdy v seriálu obsadil v konečném pořadí třináctou příčku.

V kvalifikaci kategorie supersport obsadil český jezdec Ondřej Ježek 19. místo. Na nejrychlejšího Davida Saloma ze Španělska ztratil přes dvě vteřiny.

Kvalifikace na úvodní závod MS superbiků na Phillip Islandu (Austrálie):
1. Checa (Šp./Ducati) 1:30,882, 2. Biaggi (It./Aprilia) -0,013, 3. Guintoli (Fr./Ducati) -0,411, ...6. Smrž (ČR/Ducati) -1,098.

Reklama

Související témata: