Hlavní obsah

Abraham po debutu v MotoGP: Mohlo to být lepší. Už nechci dojet poslední

První závod v MotoGP dokončil Karel Abraham na třináctém místě a měl z toho rozporuplné pocity. Byl rád za bodový zisk, ale litoval, že za ním pod světly v Kataru už nikdo nedojel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Karel Abraham litoval, že dojel jako poslední.

Článek

Jaké jsou vaše dojmy?

Bál jsem se, jestli vydržím se silami, a v závěru mě bolely ruce. Ale jsem rád, že se moje vystoupení obešlo bez pádu. Po dojetí přišla úleva. Celý tým včetně lidí od Ducati a taťky, říkal, že fajn jsou i ty tři body.

Takže jen pozitiva?

Mrzí mě, že jsem byl vlastně poslední, kdo dojel. Elias, kterého jsem předčil už v kvalifikaci a i v závodě jsem ho nechával jasně za sebou, těsně před koncem upadl. Věřil jsem si i na Capirossiho, jenže brzy zastavil v boxech.

Věděl jste v těch posledních třech kolech, že za vámi už nikdo nejede?

Ani ne, soustředil jsem se na skupinku jezdců před sebou. Měl jsem na trati dvě místa, kde bylo znát, že se přibližuju.

Bylo psychicky náročné kroužit po trati takhle sám?

Měl jsem konstantní časy. Jet ale s někým, byl bych třeba i tři desetiny na kolo rychlejší. Nakonec zůstal odstup na třech vteřinách. Ovlivnila to potíž s nefunkční brzdou v úvodu, kdy jsem se těsně vyhnul kačírku a ztratil kontakt s jezdci před sebou.

Troufnete si příští týden v Jerezu na zlepšení?

Rád bych se udržel ve skupince a nechal i na trati někoho za sebou. Už v Kataru to mohlo být lepší, ale teď roli hrálo třeba i to, že jsem nevěděl, co přesně se bude dít v první zatáčce.

Reklama