Hlavní obsah

Abraham se v trénincích v Jerezu pohyboval na hraně první desítky

Motocyklový závodník Karel Abraham se pohyboval v pátečních oficiálních trénincích na Velkou cenu Španělska na hraně první desítky. Český debutant v nejprestižnější třídě MotoGP zajel v prvním tréninku jedenáctý čas, ve druhém tréninku byl ještě o jednu příčku lepší.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham

Článek

Pokud jednadvacetiletý Abraham v Jerezu potvrdí své tréninkové výkony v nedělní Grand Prix, mohl by vylepšit své třinácté místo z úvodního závodu sezóny v Kataru. Zatímco pod umělým osvětlením na okruhu Losail skončil na své ducati poslední, dnes za sebou nechal šest, respektive sedm soupeřů. "S výsledkem jsem spokojený," konstatoval český závodník po skončení pátečního programu v Jerezu.

Týmoví inženýři a mechanici pracovali hlavně na nastavení Abrahamova stroje Ducati. "Odpoledne jsme měli velké problémy s přední částí," poznamenal jezdec týmu Cardion AB Motoracing. Při odpolední jízdě Abraham upadl, karambol ale přestál bez vážnějších následků. Na nejrychlejší jezdce tréninků Caseyho Stonera z Austrálie a domácího Daniho Pedrosu ztratil Abraham 1,847 a 1,203 sekundy.

Program v Jerezu pokarčuje v sobotu třetím tréninkem a kvalifikací na nedělní závod. "Ještě musíme zapracovat na nastavení, abychom byli na kvalifikaci dobře připraveni," dodal Abraham.

V nejslabší kategorii do 125 ccm obsadil český závodník Jakub Kornfeil 21. a 20. pozici.

Reklama

Související témata: