Hlavní obsah

Zraněný Pešek první závod španělského mistrovství nepojede

PRAHA

Český motocyklový jezdec Lukáš Pešek vynechá úvodní závod španělského šampionátu, který se pojede o víkendu v Jerezu. Pešek si o víkendu při testování na Lausitzringu poranil nohu a stav zraněného kotníku mu nedovolí ve Španělsku startovat.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Český jezdec Lukáš Pešek nestihne úvodní závod španělského šampionátu.

Článek

"Zranění naštěstí není tak vážné, ale stále chodím o berlích a nohu mám nateklou. Kvůli tomu ji nedostanu do boty. S tím se opravdu nedá závodit," uvedl Pešek na svých oficiálních internetových stránkách.

Vítěz dvou Velkých cen v seriálu mistrovství světa ve třídě do 125 ccm se měl v Jerezu premiérově představit v barvách týmu IAMT Factory Racing v kategorii Moto2. Druhý díl španělského šampionátu se uskuteční od 6. do 8. května v Aragonii a Pešek by už na startu neměl chybět.

Sedmidílné španělské mistrovství je Peškovým hlavním soutěžním cílem v této sezoně, před níž přišel o místo v mistrovství světa. Naposledy startoval 5. září ve Velké ceně San Marina v Misanu, kde získal pátý bod do MS za patnácté místo. Následně jej propustil italský tým Matteoni a nového zaměstnavatele v elitním seriálu nezískal. V MS se Pešek letos může představit jen na divokou kartu.

Reklama