Hlavní obsah

Abraham obsadil v tréninku na GP Portugalska v MotoGP sedmé místo

ESTORIL

Český motocyklista Karel Abraham má za sebou slibný start do třetího závodu sezóny mistrovství světa Velké ceny Portugalska. V dnešních trénincích se na okruhu v Estorilu blýskl sedmým místem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Motocyklista Karel Abraham

Článek

První trénink přitom jednadvacetiletému Abrahamovi nevyšel a obsadil předposlední 16. místo se ztrátou 2,4 vteřiny na Marka Simoncelliho z Itálie. Horší byl jen Španěl Álvaro Bautista, který se k závodění vrátil po měsíc a půl dlouhé pauze, zaviněné zlomeninou stehenní kosti v kvalifikaci na úvodní závod sezony v Kataru. Kvůli ní zmeškal následující Velkou cenu Španělska.

V druhém tréninku ale český jezdec zrychlil a dojel si pro sedmé místo se ztrátou osmi desetin sekundy na Simoncelliho. "Jsem naprosto spokojený. Pracovali jsme především na nastavení podvozku a zaměřili jsme se také na elektroniku," uvedl Abraham na týmovém webu. "Během zítřejšího tréninku se pokusíme ještě vylepšit nastavení a uvidíme, jak se nám bude dařit v kvalifikaci," dodal.

Jakub Kornfeil v kubatuře do 125 ccm dojel v prvním tréninku na 16. místě s čtyřvteřinovou ztrátou na prvního Nicoláse Terola. V druhém pak obsadil 13. pozici s mankem necelých tři sekund, první byl opět španělský lídr průběžného pořadí šampionátu.

Reklama

Související témata: