Hlavní obsah

Abraham v trénincích v Le Mans na soupeře nestačil

LE MANS

Motocyklový jezdec Karel Abraham v prvním tréninkovém dnu před nedělní Velkou cenou Francie nestačil na žádného ze soupeřů v kubatuře MotoGP. V obou měřených sekcích skončil na ducati poslední mezi sedmnáctkou jezdců, jeho ztráta na nejrychlejšího Caseyho Stonera z Austrálie činila na konci odpoledního tréninku 2,545 sekundy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Motocyklista Karel Abraham

Článek

"Okruh v Le Mans není jedním z mých oblíbených, jelikož se skládá asi ze čtyř druhů asfaltu. Na každém z nich se přilnavost pneumatik liší, a to především při dešti," uvedl Abraham na svém webu před čtvrtým závodem sezony. Ve Francii startuje po pádech v předchozí GP Portugalska a následném testování na stejném okruhu v Estorilu a je limitován horším citem v prstech a potlučenou nohou.

Jakub Kornfeil ve stopětadvacítkách naproti tomu atakoval v trénincích nejlepší desítku a nakonec s aprilií zakončil den jako dvanáctý jezdec v pořadí. O 2,053 vteřiny rychlejší byl Nicolás Terol ze Španělska, který tréninky ovládl s více než půlsekundovým náskokem před největšími soupeři.

Reklama

Související témata: