Hlavní obsah

Čeští jezdci v Brazílii čekají na vydání motocyklů

FORTALEZA

Jako turisté si musí připadat čeští reprezentanti v dějišti 78. ročníku motocyklové Šestidenní v brazilské Fortaleze. Podle informací od české výpravy zde totiž panuje chaos, kvůli kterému se řada týmů vůbec nedostala ke kontejnerům s vybavením.

Článek

V den technických přejímek tak byl bez motocyklů i materiálu pro technické zázemí nejen tým České republiky, ale i Francie, Itálie, Austrálie a Švédska.

S nastalými problémy si podle zástupce vedoucí české výpravy Věry Benešové neporadil ani francouzský předseda jury Meiller. Plánované termíny přejímek navíc ignorují i ostatní výpravy, protože dosud z Rio de Janeira nedorazily kamióny s potřebným benzínem.

Chybějící dokumenatce

Kontejner s českým vybavením přitom dorazil do Brazílie podle plánů, již 24. října. Pořadatelé se však vymluvili na chybějící dokumentaci a odmítli jej převézt do depa soutěže. Po řadě urgencí se sice nejasnosti vyřešily, ale překážkou bylo pro změnu pořadí kontejnerů připravených v přístavu k transportu.

Největší problém však na postižené týmy teprve čeká ve chvíli, kdy jezdci i mechanici budou v minimálním čase chystat motocykly, zkoušet je a seřizovat na místní palivo.

Šestidenní endurová soutěž bude slavnostně zahájena v neděli, naplno se rozběhne o den později.

Reklama