Hlavní obsah

Plochodrážník Crump si vykloubil rameno, ale v Praze by měl jet

GÖTEBORG

Australský plochodrážní jezdec Jason Crump si v sobotní švédské Grand Prix vykloubil rameno, jeho start za dva týdny v českém pokračování seriálu mistrovství světa na pražské Markétě by ale neměl být ohrožen. Trojnásobný mistr světa doplatil v Göteborgu na špatné podmínky způsobené vytrvalým deštěm, v desáté rozjížďce měl na rozblácené trati těžký pád a v plné rychlosti spadl přímo na pravou ruku.

Foto: Aleš Suchánek

Australan Jason Crump.

Článek

Ještě na dráze se neúspěšně pokusil vrátit kloub na své místo, nakonec ale musel být převezen do nemocnice. Tam lékaři provedli repozici, následný rentgen neukázal žádné poškození kostí.

"Já prostě v té třetí zatáčce nic neviděl a za takových podmínek bylo těžké ještě něco zachránit. Než jsem se nadál, byl jsem na zemi," uvedl Crump na svém webu. "Je mrzuté, že přišla vniveč veškerá příprava na tento závod, ale máme před sebou další..."

Crump upadl při své třetí jízdě, obě předchozí přitom vyhrál, což mu stačilo na konečné šesté místo. Závod byl totiž definitivně ukončen po 16. jízdě, kdy už byl ovál prakticky nesjízdný, a jeho vítězem byl vyhlášen jiný Australan Chris Holder s 10 body.

Do české metropole přijede v pozici lídra šampionátu úřadující mistr světa a obhájce loňského pražského prvenství Tomasz Gollob z Polska. Stejně bodů jako on (24) má i Američan Greg Hancock.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články