Hlavní obsah

Dryml: Náhradník? Jsem rád, že si na mě na Markétě vzpomněli

PRAHA

S hvězdami seriálu se Lukáš Dryml svezl v pátek při tréninku, před třemi roky ještě mezi ně patřil celou sezónu. Při sobotní večerní Grand Prix v Praze bude prvním náhradníkem s šancí, že zasáhne do ostrých bojů a že připomene světu, že je schopen jezdit s nejlepšími. „Jsem rád, že si na mě na Markétě nakonec vzpomněli,“ přijal bez okolků roli náhradníka, když divokou kartu pro celý závod dostal Matěj Kůs, zástupce mladší generace a také loňský mistr republiky.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

V minulosti dostávali na Markétě v pozici rezervistů přednost jezdci domácího klubu, Olympu. Mělo to tak být i letos, jenže plány se změnily. Původně navržen byl Polák Rafal Dobrucki, měla to být pro něj odměna za starty v české extralize za pražský klub, jenže těžce se potloukl. Došlo na Drymla, jezdce z Pardubic, z odvěké konkurenční základny Pražanů.

V minulosti se v Praze dostal jednou do semifinále. Ale je to už dávná historie - před devíti lety, kdy skončil osmý. Pak se o to snažil marně. „Dráha je tu pořád stejná,“ komentoval ovál, na němž se tolik nepředjíždí. Závody GP ale bývají výjimkou. „Rád bych se svezl, pokud možno od prvních jízd, později už bych se těžko chytal a nastavoval motor,“ zasnil se nad možností startu v celém závodě. Jenže to by se musel někdo zranit.  „Ale samozřejmě nikomu nepřeju žádné komplikace,“ pokračoval třicetiletý jezdec, který se i letos bude snažit prokousat zpět mezi elitu kvalifikačními koly.

Kdysi mezi nejlepší famózně vletěl, v jednu chvíli dokonce vedl seriál s legendárním Švédem Rickardssonem, v rozletu ho ale zabrzdilo vážný úraz hlavy a pak i další zdravotní trable.

Před startem na Markétě mu kalilo pohodu jiné zranění. To, které utrpěl jeho bratr Aleš v britské lize. Rázem chtěl pozměnit plány, zauvažoval, že by zkusil jeden z kvalifikačních závodů MS na dlouhých oválech ve Francii, kde měl původně startovat jeho sourozenec. „Aleše doktoři nechtěli nechat cestovat, nechali si ho v nemocnici, protože se báli, že má propíchlou plíci,“ líčil komplikace staršího z Drymlů šéf svazu ploché dráhy Petr Moravec.

Lukáše napadlo, že by zkusil dlouhou, ale otec Dryml, stále nepsaný šéf rodinného týmu, nakonec rozhodl rázně. Lukáš zůstává na Markétě. „Vždyť na rozdíl od bráchy na pořádné dlouhodrážní motorce ještě ani neseděl,“ dodal šéf svazu ploché dráhy Petr Moravec.

Reklama